söndag 15 april 2012

Vårutflykt

Så var det sista dagen på Påsken. Hustrun kom hem från kyrkan (kyrkvärd) och sa; det är massor av tranor vid Hornborgasjön! Jag svarade att de på radion sagt att det var ett snöoväder på gång från västkusten. Som vanligt vid den här typen av konversation så satt vi snart i bilen på väg mot Hornborgasjön. I bilen säger hustrun; Har Du varit med till Nordpolen någon gång?

??

Jag tror det varit stängt förra året när vi försökte, fortsätter hon, men jag bjuder på fika där innan tranorna. Jag förstod att det var ett sätt att blidka undertecknad samtidigt som snöflingor började omgärda bilen i en allt stridare ström.

Cafe "Nordpolen" ligger i Vara som visade sig ligga söder om Skara, dvs några mil efter det vi skulle tagit av mot tranorna. För säkerhets skull så ringde M och kollade att de hade öppet. Det hade varit snopet om de haft stängt. OK, det var ett trevligt Cafe med gott kaffe och goda räksmörgåsar så omvägen var inte förgäves.

Hornborgasjön var rätt glest besökt. För Ornitologer fanns det det de sökte efter, och jag antar att vädret i sådana sammanhang är en ovidkommande faktor så länge det inte skymmer sikten för mycket. För enbart fågelintresserade amatörer så blev vädret den faktor som märktes mest. ca en halv timme blev besöket innan vi frusna återvände till bilen. Då hade vi ändå klätt oss med underkläder och extra fleecetröja. Bilder blev det trots vädret och även några användbara, se collaget! ca 15 000 tranor var det enligt skyltarna.

Fast nu får det vara färdigsnöat för i helgen åkte vinterdäcken av, vilket påminner om en kamrat som 1 maj bytte till kortbyxor oavsett väder och de satt på ända till slutet av september. Är det sommar så är det!

Ha dé..

3 kommentarer:

PO66 sa...

Färdigsnöat och färdigsnöat! Verkar ha varit ett antal snöoväder sedan dess så hur gick det med vinterdäcken?

Charles sa...

De är bytta på båda bilarna, så nu får det inte komma mer snö!

Charles sa...

De är bytta på båda bilarna, så nu får det inte komma mer snö!