fredag 26 december 2014


Snart är 2014 till ända. Ett år synes  i början så långt men i slutet som kort. Kan det vara att vi vid årets början inte vet vad  som komma skall och att vi vid årets slut vet hur det blev? Nåväl när man tänker tillbaka på det år som förflutit så minns man olika saker. Det där mitt emellan verkar fallit i glömska medan toppar och dalar lyser starkt. Vi minns det tråkiga och det roliga, sorg och glädje samlas i en minnenas kavalkad. Kunde något blivit annorlunda om man handlat på ett annat sätt? Vissa glädjestunder har sitt ursprung i det man velat undvara och tvärt om. 

På det personliga planet har det varit ett gott år men allt är inte positivt. Om man ser  utanför det personliga så har det varit ett av de värsta året i mänsklighetens historia. Syrien, Afghanistan, Egyptien och Afrika  för att nämna några. Även Sverige har drabbats  av hatbrott och brända synagogor.

Nyheterna talar om IS, Boko Haram, Al Quida och deras kamp för en religiös stat, ett islamistiskt Kalifat. Hur man kan tro att urskiljningslösa attacker på marknadsplatser, självbombningar, mord på hjälparbetare, kidnappningar, tvångsgifte och våldtäkter skulle skapa en bättre värld för människor är för mig obegripligt. Att det skulle finnas en gud som premierar dessa "Guds krigare" i Allahs namn är ännu mera  obegripligt och att det finns människor som ansluter sig till denna rörelse måste  ses som en av mänsklighetens största misslyckanden. Gud bevare människan från dessa, i religionens namn, förledda krigare...

Inga kommentarer: