söndag 27 mars 2011

Titta det snöar.. våren är här..

Ja vintern börjar nu släppa sitt grepp om oss här i mellansverige. Men det är inte (säker) vår än. Vi hade ett rejält snötillskott förra veckan och idag snöade det igen. Däremellan började vi titta efter tussilago och vårlök.. men det dröjer nog ett tag innan de blir vanliga. 


Bilden är från förra helgens utflykt och visar att snön ger sig där solen kommer åt. Många vägar var tjälskadade och jag fick hålla hårt i ratten på de mjuka partierna.


Det påminnde om gamla tider i norra Sverige och innan asfalten kom till norra Norrlands inland. Inte ens gatorna i Lappstockholm var asfalterade. Men asfalten kom även till vår gata nån gång i början av 50-talet. Gatan breddades och vi blev av med en del av vår gårdsplan. Det grova gårdsgruset byttes mot asfalt och kallades trottoar. Jag minns att jag tyckte det var mäktigt. Fast upptäckte snart att trotoarkanterna blev upprinnelse till punktering på cykeln. Så allt (lyxigt) nytt var inte enbart av godo.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Charles! Visst är det fram och tillbaka med vädret och än går det inte lita på att våren är här. Fortfarande väldigt ont om vårblommor här, men möjligt är att jag i dag far iväg för att inhandla några penséer. De är ju tåliga...
Ha en bra vecka! /SA

epsilon sa...

Ja, tänk när asfalten kom. Det gick så lätt att cykla. Det var tider det!

Britt Ahlgrens sida sa...

Här nere är det Vår och det går snabbt nu.
Härligt när solen visar sig från sin bästa sida.

PO66 sa...

Vi lovar att bjuda på absolut snöfritt när ni dyker upp hos oss!

Kenneth sa...

Hej Charles!
Är precis hemkommen efter åtta dagar i södra Portugal, där jag spelat sex golfrundor. Vi hade tur med vädret med sol varje dag och runt 22C. Kom hem klockan 2030 ikväll till moln och 6C. Men snart är våren även här!