fredag 24 februari 2012

Söndag 12 Feb 2012

Solen sken så hustrun och jag tog en söndagspromenad med kamerorna i högsta hugg. Det blev fotograferat både det ena och det andra efter vår väg. Collaget nedan visar en del av de ca 50 bilderna som blev dagens skörd.
Det var en skön dag som påminnde om att våren var på väg. I våra trakter är det ca en månad för tidigt. Vi brukar ha det som kallast i februari och att det lättar under mars. sen kommer den riktiga våren under april. Om det nu är växthuseffekten eller ej talar de lärde. Jag påminner mig dock om Karl den X Gustav som år 1685 vandrade med sin här över stora Bält, som då var frusen och tillät en militär operation. Så extremväder har vi alltså haft förut. Vad det då var för "effekt" kanske någon väderkunnig kan tillföra som kommentar.

För att återgå till bilden överst, så närmade vi oss bron över Laxån, när det blev ett förfärligt liv i ån. Horder av änder satte full fart emot oss. Inte för att de ville vara med på bild förstås, utan de ville kalasa på allt gammalt bröd vi glömt hemma. Därav den något förmanande blick andhanen i förgrunden ger fotografen. Ingen mat ingen bild, säger han! Fast jag tog ett par iallafall.

4 kommentarer:

Maggan sa...

Det blev kalasbra bilder! Vilken härlig dag vi hade.

PO66 sa...

Här i Frankrike har vi haft extremväder i flera veckor i februari, dvs mycket kallare än vanligt. Och nu 22 gr varmt. Nog känns det som extremsituationerna blir allt tydligare. Håller för övrigt med Maggan, kanonfina bilder.

epsilon sa...

Så vackert med snö. För mig välkända byggnader,utom det där lilla röda.

Unknown sa...

En skön promenad har ni haft och fina bilder blev det!
Ha en fin fortsättning på våren!
/SA