lördag 25 juni 2011

Its a long way to Tipperary...


Hemkommen från en vecka på Irland. Med buss från Hallsberg till Arlanda och flyg till Dublin. Efter en natt i Dublin, rundtur runt södra delen av landet för att sedan tillbringa sista dagen efter eget huvud i Dublin och upptäcka det vi inte hann med vid ankomsten. Limerik och Tipperary hann vi naturligtvis med att besöka, plus en massa annat roligt. Kul även att träffa och lära känna nya människor i gruppen. Trots att de flesta bor i länet, var det inte många man kände innan.

Några Irländska vänner kan man inte tala om, tiden var för kort och i en gruppresa ges det helt enkelt inte tillfälle att träffa och bekanta sig med lokalbefolkningen. Vissa ställen besökte vi dessutom bara några timmar. Men det jag kan säga generellt är att vi blev varmt välkomnade när man träffade och talade med folk. När vi fotade varandra så kom det någon fram och frågade om de kunde hjälpa till, om vi båda ville vara med på bilden tex. eller om vi tog fram kartan för att se var vi var, så kom det fram någon och undrade vad vi letade efter och om de kunde hjälpa till.

Väder kan man säga att de har på Irland. Det varierar. Som guiden sa.. Vädret rår vi inte över, men det går fort över .. ?? 

Och visst var det så. Vi blev rejält blöta redan första dagen i en av de plötsliga skurarna som kom precis när vi måste ta oss till bussen för avfärd mot hotellet. Naturligtvis hade vi tagit oss så långt bort från mötesplatsen att det inte fanns tid att söka skydd för regnet. Annars var det inget problem under resten av resan. Ofta korta skurar med efterföljande sol eller helt enkelt att det passade på att regna när vi satt i bussen eller åt vår lunch. Praktiskt faktiskt!

Maten.. helt OK .. vissa gånger överraskande läckert men för det mesta OK. Hotellrummen (+ i kanten), mycket hög kvalité. Pubar med varierande underhållning från traditionell Irländsk musik till jazz, blues och hårdrock. Ordet fullsatt tror jag inte existerar, tar stolarna slut så går det att stå..

Irish Coffé smakar jättegott nästan varsomhelst men de gör den lite olika. Innehållet är ju wisky, kaffe, farinsocker och tjock vispad grädde och enligt "Mästarna" finns det bara ett sätt att "laga till" den för att den skall bli god. Nja uppenbarligen inte.. men ingen anledning att starta en dispyt man aldrig kan tala sig ur.. Var och en får ha sin egen åsikt. Man kan visserligen ställa upp som smakkunnig om någon ber om det!

Resebolaget.. sa jag inte det?
Jo Lasses Resor, Hallsberg. (www.lassesresor.se)

Ha dé gott
Charles

4 kommentarer:

epsilon sa...

Trevligt resmål tycks det men hur gör man för att komma med på Lasses resor? De är ju alltid fulltecknade.

Kenneth sa...

Hej Charles!
Kul att höra att du varit i Irland.
Själv har jag besökt landet tre gånger och huvudanledningen har varit golfspel. Vi brukar hyra en cottage och, när vi inte spelar golf så turistar vi. Brukar normalt sett undvika storstäder, så våra vistelser har oftast tillbringats i små byar. Människorna är i regel mycket trevliga och hjälpsamma, som de flesta britter (nu är ju inte irländarna britter, men i mina ögon är de det ändå.)
Precis som i England och Skottland, som är mina favoritresmål, så är ju vädret väldigt omväxlande, men oftast är ingen vädertyp långvarig. Förmodar att du tycker att ytterligare besök kan vara kul. Om du inte besökt Skottland, så gör det. Här är det mindre trafik än i England och mycket vackra områden uppe i Highlands.
Kör du någon radio?
Hälsningar Kenneth / SM7CQY

Charles sa...

Ja Kenneth!
Golfbanor fanns det gott om och vår Guide "Jerry" var golftokig. Rory McIlroy (Irland) wann US-open medan vi var där. Så vi fick vårt lystmäte när det gällde Golfspelet kan man säga..

Jo Jag lyssnar och kör 80m men kan inte påstå att jag är överaktiv. Mycket brus nu tycker jag det är, men det hör väl sommaren till.
73 SM4NFM/Charles

Charles sa...

Ja Epsilon..
Vi såg annonsen och gick in på deras hemsida och anmälde oss. Du kan ju också förhandsboka, att de kontaktar Dig när de har datum och program klara. Då kan Du bestämma vad och när det sdom passar bäst.

Charles