söndag 26 augusti 2012

Spellusten övergår det mesta...

Marknaden i Sannerud, även kallad Tivedsmarken, gick av stapeln helgen som gick (25 augusti). Byns alltiallo, Helge Jacobsson, hade bokat oss "Tivedspôjkera" att spela under dagen. Efter min TIA såvar osäkerheten stor om jag skulle kunna medverka eller ej. Doktorn gav klartecken så det var bara att packa instrument och noter. Själv ville jag ju och hade kanske kanske trotsat doktorns ordination om hon sagt nåt annat.

Vi spelade i omgångar från kl.09.30 till 16.00. Ett helt dagspass så att säga. Konfrensier Björn Palmquist fattade microfonen och drog igång oss, folk sjöng med, nån medverkade på scenen och andra på planen framför scenen. Folkligt och kul.

I ögonvrån såg vi en herre som stod med dragspel på magen och spelade med i vår musik. Bosse hojtade till, stå inte där och spela, det är här Du ska´va! Det visade sig vara en Hammar bo som i många år spelat för sig själv, fast han tidigare spelat i gäng och på stämmor.

Det blev en nytändning, rena spelmansstämman på scenen, och platsen framför fylldes med folk trots en och annan regndroppe. Kommunchefen (själv dragspelare) fick hoppa in och sjunga till en av låtarna från bygatan. Det gick inte att passera obemärkt förbi där inte.

Marknadsansvariga räknade till ca 10.000 besökare. Dvs nytt rekord. En i stort solig dag och ett lyckat arrangemang. Många bekanta vandrade förbi. en del fick man kontakt med, andra inte. Min gamla arbetskamrat MF såg inget annat än skaldjursboden, men då kan han utan vidare sätta i sig ett helt kg kräftor på egen hand. "Det är för lite för att dela på!" säger han. Det fanns en tid då jag höll med...

Inga kommentarer: