måndag 10 maj 2010

Högt, högt, högt...

Ja 50 meter tror jag det var. Du som läser detta tänk Dig att klättra hela vägen dit upp. Sen att via ett rep med hjälp från marken hala upp antennen vars spröt är ca 40meter och att hopkrupen lirka in den i sitt fäste och skruva fast den?

Säg inget annat, radioamatörer är ett tufft gäng!

50 m upp i luften blåser det rätt friskt även om det är vindstilla på marken och även om antennen är gjord i lättmetall så väger den ungefär 60 kg. Vilket vindfång det blir...

Allt detta för att kunna "prata" i etern med likasinnade världen över. Jag satte "" runt prata för trafiksätten är många. Allt från CW (Morse) till Digital trafik.

En Radioamatör från Ovanå
signalerade byte av QTH
bytte sitt slott med gyllene tinnar
mot koja med stackade pinnar
och ansåg sig tjäna på bytet ändå

En limmerik från gamla telegrafiövningar.. men den pekar på att antennen är viktigare än huset man har schacket i.. i alla fall för en sändaramatör.

Tack VRK för att jag fick följa med. Det var en minnesrik dag och roligt att träffa alla glada amatörer på resan.

73 es CUAGN
SM4NFM/Charles

2 kommentarer:

Maria sa...

Man får inte vara höjdrädd när man ska montera en sån antenn, det är då säkert... :)
Skulle aldrig våga mig upp där...
Fina bilder!
Ha de gott!
/Maria

Unknown sa...

Hmmmm.... Får nästan obehagskänslor bara genom att se på dina bilder (även om de är bra). Dras nämligen med en besvärande höjdskräck/fobi, som i flera fall har begränsat min tillvaro. Tur i alla fall att det finns dom som inte bryr sig om höjderna utan kan fixa det som behövs där uppe...
Fina bilder som du har i den tidigare bloggen. Våren kommer så sakteliga men just nu är det väldans kallt. Det blåser utifrån sjön, det regnar och det är endast några få plusgrader.
Hoppas att du får en bra långhelg! /SA