tisdag 9 november 2010

Watergate i ny tappning...

Såg programmet "Vetenskapens värld" igår. Man blir ju trist av det massiva övergreppet på forskare som forskar kring mänsklig påverkan på klimatet. Några få kritiska forskare med stora resurser har kommit över e-post mellan de ledande forskarna inom området. E-posten var stulen genom "Hacking" av forskningsinstitutets servrar och utlagd på nätet på en rysk server. Det är olagligt och polisanmält, men det finns mycket få ledtrådar att gå efter. Medan polisutredning pågår använder sig motståndarna av informationen i mailen för att förtala och misskreditera FN´s Klimatpanel bland annat. (FN omtalades som kommunistinfluerat med en socialistisk agenda?)

Forskare motarbetas genom att man kräver att de skall överlämna all information rörande forskningsunderlag, forskningsresultat och beräkningsgrunder till politisk bedömning. (Underförstått - till politiker som vill desarmera forskningen) Varför? Tja man får göra som den berömde detektiven Sherlock Holmes. Man få se till vilka är vinnarna i det som sker!

Inte är det folken i klimatdrabbade områden, inte är det klimatforskningen i gemen. De som tjänar på det inträffade är oljeindustrin, oljeschejkerna och alla dem som är beroende av vinsterna från kol och olja. Om man kan så misstänksamhet kring forskares avsikter och ta ifrån dem trovärdigheten, så faller argumenten för minska koldioxidutsläppen globalt. De som tjänar på det är främst USA och Kina.

Programmet handlade om motståndet i USA och Canada. Motståndet mot Kyotoavtalet och de forskningsresultat som ligger bakom. Kan man inte vederlägga forskningsresultaten (och det kan man inte) så misstänkliggör man de främsta forskarna som personer och deras avsikter, tar ifrån dem all heder och ära och använder det för att "bevisa" att forskningsresultaten inte håller måttet. Påminner väldigt mycket om Senator McCarty´s häxjakt på kommunister sent -50 tal.

För mig framstår det tydligt att det är både ekonomiska och protektionistiska intressen som ligger bakom. GM hade ett framgångsrikt koncept med elbilar i  USA som man avbröt och löste in bilarna som omedelbart skrotades. I kontraktet stod att bilarna tillhörde GM och därför kunde lösas in när GM så önskade, utan möjlighet till protester. Var det oljeindustrin som låg bakom tro, för vad hade hänt om GM lyckats med sin el-bil?

Här kan Du själv bilda Dig en uppfattning i frågan! http://svtplay.se/t/102814/vetenskapens_varld

Ha dé
Charles

1 kommentar:

Kat. sa...

Tack för tipset. Har inte sett programmet. Det verkar ju väldigt angeläget så nu skall jag försöka se det. Tar nu en bloggpaus för att återfå skrivlusten.