lördag 3 oktober 2009

Vart ringer man ?

Just nu tar jag det lugnt. Barnbarnet här sedan igår och i natt ringde telefonen och väckte oss alla. En bekant hade fått ett förvirrat samtal från en ytterligare bekant, och var så skärrad att hon ringde oss för råd.

Själv hade jag tagit ett par glas vin så det var inte aktuellt att åka dit för en checkning. Så frågan uppstod...Vem i hela friden ringer man mitt i natten för att få någon att kontrollera att allt står rätt till hos en ensam människa?

Inte någonstans fanns det ett nummer man kunde ringa, så jag ringde polisen. Låter som ett sjukvårdsärende svarade de. Vi sysslar med fylla och bråk så du får ringa SOS alarm. !!! SOS alarm ringde ca 20 signaler till den formodat sjuke sa de men fick inget svar så de släppte ärendet efter att ha ringt upp oss igen.

Vi kontaktade den som först ringt oss som i sin tur ringde till den förmodat sjuke och det var upptaget, så vi konstaterade att någon talade i telefon hos denne och vi förstod att det fanns nån som var i kontakt med den vi undrade över.

Morgonen därpå sökte vi kontakt igen men inget svar. Grannen sa att ytterdörren var öppen, personen borta och katten ute. Det brukade den aldrig vara.

Så nu sitter man här och undrar, står allting rätt till?
Gjorde vi rätt?
Ingen behaglig känsla precis.

/charles

PS/Slutet gott allting gott.Det gick bra!

3 kommentarer:

Maria L sa...

Fy va hemskt. Maktlöshet...

Charles sa...

Tur i oturen, men ambulansen hade tydligen hämtat under nattet. Antingen att de fortsatt att kolla på min inrådan eller att hon själv kontaktat dem. Det skall visst finnas ett hemligt nummer till nån jourpatrull på kommunal nivå. Men vem kan ringa ett hemligt nummer?? Polis? SOS? Men varför int säga det då i första kontakten...

Rosemarie G. T. sa...

Usch, det är verkligen inte kul att vara så maktlös och att inte veta vad som verkligen hänt.
Hoppas allt blir bra med personen.