söndag 11 april 2010

Pyrenéerna 2010-04-06--10


Så var vi där igen i Maureillas i södra Frankrike. Vi besökte våra vänner, nu för tredje våren i rad, och denna gång var det körsbärsblommningen som stod för dörren. Totalt fyra dagar att upptäck nya vyer eller återuppleva gamla.


Visst stod körsbärsträden i blom! Hela fält med rosa och vita blommor. Värmen var så där lagom 22-24 grader soliga dagar och ungefär hälften grå dagar, och vi fick uppleva lita av både och, så tyvärr, det blev inga badbilder frå de varma källorna i år heller. Men strandbilder kan jag bjuda på.


Det här är en strand mellan Banuyls-sur-mer och Port Vendres "CRIQUES DE PAULLILES". Här tillbringade vi en del av dagen och åt vårmedhavda lunch. medan vi satt här tillströmmade folk från omgivningen och solbadade på stranden. En del till och med badade i det ca 16 gradiga vattnet.






Salvadore Dalí museet i Figueres i Spaninen besökte vi. Hustrun hade inte varit där förut så det blev ett kärt besök och en present till syster L som fyllde 50 blev det också.








Dalí präglar hela staden. Överallt finns där statyer, plancher och andra inslag som påminner om att detta är hans hemstad. Det är inte enbart flytande klockor som är hans signum, även om det är det man förknippar hans konst med.



Äta bör man, annars dör man. Det fick man lära sig som barn. Och åt gjorde vi, här i Pont Du Molin på restaurang Amiel & Molins som serverade läckra rätter på glasverandan som hängde ut över floden som flöt förbi.


En gammal bensinpump från tiden från de första fordonen hittade vi utanför en fabrik för Catalanska tyger och skotillverkning. Jag kunde inte låta bli att fotografera denna handdrivna pump som dock inte var i funktion.







Detta är en av vyerna från berget där vi åt lunch!




Cerberé med utsikt över stranden. Staden drabbades hårt vid den senaste höststormen så nu höll man på att bygga en skyddande pir för stranden. Stora pråmar och mudderverk jobbade för fullt.






Ha dé gott
Charles

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ni verkar ha haft det riktigt härligt.Jag blir inte alls avis(hehe).
Nu får ni uppleva 2 vårar och det är den finaste tiden tycker jag.
Ha det bäst!
Britt Ahlgren

Maria G sa...

Vilken fin och härlig resa ni haft!
Underbara bilder!
Måste ha varit härligt att se alla dessa blommande körsbärsträd...
Ha de gott!
Kram Maria

epsilon sa...

Vilken välvald tid att resaV visste ni att ni skulle pricka in körsbärsblomningen? Fina bilder.

Anonym sa...

Å, så ni har redan varit på er vårresa? Härligt förstår jag, med en vår som var långt före vår förstås. Vilken skön omväxling från köld, snö och kalla vindar. Ibland kunde jag glömma att det nånsin skulle komma en vår. Men den är på gång och det känns i sinnet. "Vår" vår är ungefär på samma stadie skulle jag tro, men uppe i Norge har de sin snö kvar. Ta nu Maggan med dig och vandra i naturen, ni kommer inte bli besvikna efter våra mått mätt!
Må gott
Birgitta