söndag 21 februari 2010

.. och mer snö lär vara på gång..

Rena snökaoset!
110cm snö har det fallit och ingenstans finns att göra av med det. Det tar sig lustiga uttryck i centrum. Lagomt lustigt för dem som bor i "smeten" men för en fotograf blir det nästan uforiskt. Mitt barnasinne lever upp och ser flera möjligheter till snögrottor och gångar som förbinder dem. Sikt i gatumiljön och vart all snö skall ta vägen när tövädret väl sätter in, är världsliga problem.
Det måste väl vara avkopplande att få lämna bilen en stund för att kunna betrakta skyltarna som pekar ut kommunens alla turistorter. Tänk om vi haft den där släpliften kommunen funderade på under 80-talet. Då hade Hallabacken varit flitigt utnyttjad vid det här laget. Visserligen har vi inte haft några riktiga vintrar sedan den tiden och det var väl det som fällde avgörandet att slopa idén om en slalombacke i Laxå. Men till sportlovet som börjar på måndag hade det varit en lokal succé om den funnits där nu.

Men ett tips till alla sportlovsansvariga kommer gratis här. Hela saltängen är ju idag ett tomt fält efter alla rivningar. Kör snön dit och gör en Jätte-pulkabacke där alla sportlovslediga kan ha roligt vecka 8. Då blir man av med snön i Centrum och den kommer dessutom till nytta.

Ja ja. Som min mor brukade säga, om ordet "om" vore en realitet, så red alla tiggare. Sant, men man måste väl få drömma lite också!

En liten hälsning från vitsande kusin O, på besök från Götet.
Han sa;
Vet Du varför det knappt finns nån snö i Scottland?
- ??
Alla skottar!

Ha dé gott
/charles

1 kommentar:

Maria sa...

Snövallarna de är meterhöga här också. Kommunens snöröjare kör i skyttetrafik med fullastade lastbilar med snö för att forsla bort snön från centrum och andra platser runt om i stan. Det finns tack och lov en plats dit kommunen kan köra all snö. Och idag har det gjorts upp platsen där privata husägare får ta sin snö. Kanske kan det bli ordning i kaoset här i stan vad det lider, förutsatt att det inte kommer mer snö.
Ha en riktigt bra dag!
Kram Maria