måndag 22 februari 2010

SJ, SJ, gamle vän..

..festligt att du lever än..
Fast det vore ju mer festligt om tågen gick också. I vart fall för dem med biljett som sitter fast långt hemmifrån och inte tar sig hem. På nätet står det att det går ett tåg om ett par timmar vilket inger viss förhoppning. Men att sedan få även det indraget nån timma före avgång, avgång efter avgång, dygn efter dygn. Till sist tappar även den mest inbitne tågresenärern förtroendet för SJ. Alla tåg från oss till Göteborg är inställda (100%) ???
Skall det vara så svårt att lämna besked och kunna hålla det man lovar?
Den vackra bilden är tagen av min far 1926 i Canada. Passet "Crows Nest" i Alberta är igensnöat, och ett glatt gäng med snöskyfflar, gör allt för att öppna spåret igen. Entreprenörsanda och och enkla lösningar banar väg för att lösa problemet.
Jag har full förståelse för att tekniken är mer utvecklad idag och att tillgången på mankraft inte är den samma som under 20-talet, men skall dagens samhälle verkligen behöva rasa samman för lite mer snö än vanligt? Det är ju inte "Extremt" mycket om än mycket mer än vanligt de sista åren. Min barndoms vintrar var alla såna här och temperaturen mellan minus 30-35 grader långa perioder, men tågen gick som urverk!
Men det är väl förfinad teknik och besparingar under många år som lett till denna situation..
Ha dé gott
/charles

Inga kommentarer: