onsdag 11 februari 2009

En hälsning från Pyrenées Oriental..

Igår var vi till Prats de Mollo för att beskåde björnfestivalen. Den stora begivenheten hade redan varit, den pågick redan när vi klev av planet i Girona. Idag fick vi beskåda katalansk dans och lyssna till den katalanska musiken.



Man kan kalla det som sker för det godas kamp mot det onda, där de svartklädda är björnar som företräder det onda och som jagas av de vitklädda som symboliserar det goda (som alltid vinner). Dansen på bild är vinnarna som visar sin glädje över att ha besegrat det onda.



Det är mycket vacker här nere i södra Frankrike, på gränsen mot Spannien. Platsen vi är på heter Maureillas (uttalas Moreas). Jag blev så fascinerad av taken att jag blev tvungen att dokumentera ett av dem (bilden). Det är så annorlunda här mot hemma. Mer kommer när vi väl är hemma igen!

Idag är planerna att besöka närområdet till fots, eventuellt blir det ett besök på det lokala "Kork muséet", ortens stolthet. Inget är att jämföra mot en riktig "naturkork", tänk på de plastkorkar som idag sitter i våra vanligaste vinflaskor. Korkens historia är väl värd att berätta.

Ha dé gott
/charles

Inga kommentarer: