måndag 16 februari 2009

Hemma igen..

Först av allt.. Tack A & U för en fantastisk vecka.

Hemresan gick bra. Från ett kylslaget men soligt Girona till ett i dimma och dis höljt Nyköping. Minus 5 grader var temperarturen när vi landade. Enda solstrimman vi såg var över Laxå i färdriktningen men den visade sig vara alldeles för smal för att påverka vädret väl hemma. T.o.m. skåne var snöigt vilket bekräftades av nyheterna senare på kvällen, och mer var på gång sa de.


Denna blyga dam poserade i Villefranche du Conflent

Bergen vid horisonten från terassen i Maureillas kan inte skymtas från vår terass ens i klart väder, så en mindre grad av abstinens kom smygande redan efter någon timme. Tänk vad fort det går att byta miljö idag jämfört med förr. Man är nog lite bortskämd också av att ha gjort det några gånger så det är inte så märkvärdigt längre.

Jag minns som barn att familjen bilade till Mo i Rana i Norge. Oj vad vi skröt om det. Vi hade rest utomlands och kört bil i högertrafik. De Ni! Det var inte mycket som slog det på den tiden. Så här i backspegeln var det inte mycket som var bättre förr i tiden, om ens något.

Sömnen inför hemresan blev inte många timmar, så det blir inget långt inlägg idag. En bild på bergen bara, sen god natt.

Pic dú Canigou

Ha dé gott
/charles