fredag 19 juni 2009

Midsommarafton 1973

Det var då det begav sig....

Vigsel i Badelunda kyrka (utvalda som årets midsommar brudpar av VLT) och mottagning och bröllopsfest i Kolbäcks Gästgiveri.
Jag 29 och bruden 22 (nyss fyllda). Familjer, släkt och vänner samlade. Det var en riktig högtid.

Igår firade vi hustruns födelsedag med en utflykt till Askersund. Tanken var en supé på Stjärnsund men de hade oväntat stängt. Kollade på telefon först men telefonsvararen sa "alla torsdagar öppet till 21" så vi åkte dit, men tji fick vi. Det fick bli Café tutingen i stället i centrala Askersund. Inte lika "Maffigt" men väl så trevligt. Vännen A hängde med.

I dag firade vi midsommar och bröllopsdag (fast det är egentligen den 23:e juni) bara hustrun och jag! Solen sken över oss och det var varmt ute, precis som den dag vi gifte oss. Molnen vid horisonten påverkade inte stämningen. Vi kunde konstatera att vi haft ett bra liv tillsammans i 36 år utan att någon av oss velat lösa in ångerchecken.

I Morgon kommer sönerna hem tillsammans med barnbarnet Isabelle. Sonhustrun Jobbar så hon kunde inte följa med. Det skall bli roligt att träffas och återigen fira födelse- och bröllopsdag.

Tänk vad åren går. Ändå ser vi i stort sett likadan ut nu som då, ja bältet tar ett par hål tidigare än förr och håret är inte lika färgglatt längre (på mig, hustruns hår har en djupare ton än tidigare) och skall man vara petig så finns där väl en och annan rynka som inte fanns tidigare. Men rent mentalt har det inte hänt så mycket. Ungdom sitter inte i kroppen, den sitter i intellektet.

Ha dé gott
/charles

Inga kommentarer: