tisdag 4 augusti 2009

Återblick..

I år hade vi en tidig semester. Från midsommar och fram till "fruntimmersveckan". Vädret var oss verkligen nådigt och det är dessa bilder man minns, blå himmel och solnedgång över vatten. Jag kan inte låta bli att skänka dem som fick sin semester några veckor senare en tanke.

Tänk att jobba dag ut och dag in i ett tungt och smutsigt arbete och sen när man skall slappa och njuta av ledigheten så avlöser det ena regnvädret det andra. Nu ser det ut som om det skall bli en fin höst, åtminstone veckan som kommer. Det kan också uppfattas som ett "hån" att solen tittar fram så fort man börjar jobba igen, men man får njuta av kvällar och helger i stället.

Det finns trots att semestern är över en hel del att göra ändå. Många "semestererbjudanden" gäller en bra bit in i Augusti. Ett sådant är Guidning i Karlsborgs fästning, bussresa till Forsvik och därefter båttur på Göta kanal tillbaka till Karlsborg. Ett heldagsäventyr som nog skall bli vårt otium helgen som kommer. Jag har via vänner fått veta att Karlsborgs fästningmuseum är en upplevelse som man inte bör missa. Så det är ett tips som något.

På tal om regn. Inte något ont som inte har nåt gott med sig. Svampskogen laddar nu upp inför höstens invasion och den ymniga vätan har skapat en bra miljö för svampen att växa i. Vi har redan hitta många sommarkantareller men nu kommer höstsvamparna. Soppar och kremlor har jag hitta några och väntar nu på rynkad tofsskivling, svart trumpetsvamp och höstkantareller, både gula och trattkantareller.

Blåbär ser det ut att bli gott om och dera tid är nu. Vi har redan plockat lite men var egentligen ute efter svamp så det blev bara nån liter. Lingonen ser också ut att komma i mängd. Överhuvudtaget tror jag att regnet varit bra för just dessa ändamål. Så det blir nog så att det räcker till alla i år.

Vi kanske ses i svampskogen?

Ha dé gott
/charles

2 kommentarer:

Maria L sa...

...och tänk på dom som jobbar och sliter och sen inte får nån semester... ;)
Jag är visst ledig nästa onsdag om jag inte såg fel i schemat :)

Charles sa...

Ja de finns ju också!
Men vädrets okynnighet är inte problemet där.

Dock är det ju lag på semester vilket även gäller vikarier och korttidsanställda (vilket lätt glöms bort då de har oreglerad arbetstid). Semesterlön dras och utfaller i lönekuvertet men ledigheten blir de timmar man inte jobbar under en tjänsgöringsperiod. Det är mycket som gäller fast anställda som vikarier går miste om men står ut med om alternativet är arbetslöshet.

Livet är orättvist!