måndag 8 december 2008

Måndag 7 december

Ny vecka nya tag.


Jag hade tid för bilen i morse då den drog sig åt höger hela tiden och jag var tvungen hålla emot för att inte åka av vägen. Bromsar som låg på var teorin. Nu gjorde de också det men det var inte det som var felet, utan lagren i spindelbultarna som kärvade. Såna fanns inte hemma så det blir ny tid annan dag. Träligt! Man blir ju lite bilberoende när man bor i glesbygd.


Nu är det inte så farligt för efter några minuters körning så upphör problemet, men det är inget som jag vill dras med utan det skall åtgärdas snarast. Jag gillar inte problem med bilen och särskillt inte såna som påverkar säkerheten.

Det är intressant att vara en stund i kundmotagningen på en bilverkstad. Det kommer hela tiden in folk med alla möjliga problem. En del personer känner man och andra är helt nya för en, ändå kan man inte låta bli att ta del av deras bekymmer. Intressant miljö ur ett socialt perspektiv vill jag påstå.

Vore man författare eller journalist så fick man en hel del uppslag bara genom att finnas där ett tag. Kan tro att det är lite likt äldre tiders frisersalonger där nyheter bytte ägare samtidigt som man fick den service man efterfrågade.

Då skiljer sig väntrummen på läkarmottagningar väsentligt från dessa. Där pratas det mest olika sjukdomar, symptom och olycksorsaker. Genomgående beskrivningar om vad doktorn sagt och gjort och hur hemsk den eller den behandlingsmetoden är. Olyckskorparnas paradis skulle man kunna kalla det. Möjligen hittar man liknande i väntrummet hos tandläkaren.

Annars är vädret som väntat. Snön byts ut mot regn och några plusgrader och barometern visar på 752 bar vilket är lika med lite lågtryck. Det är väl OK för det är mest inneaktiviteter idag. Behöver visserligen handla, men det är inget som vädret påverkar.

Ha dé gott så länge
/charles

Inga kommentarer: