måndag 29 december 2008

Ondska eller oförstånd?

Besöket hos veterinären blev rätt dramatiskt. Magen röntgades och befanns vara lätt irriterad men de hittade inget innehåll som kunde vara orsak. Tvärtom var magen och tarmar helt tommal. Så det blev en djupare undersökning och feber konstaterades liksom att hon ömmade runt magen. Ordinering penicillin och kall kokt fisk. Inga kryddor.

Men.. sa Veterinären.. Hur lever katten?


Tja det är en utekatt, svarade vi. Det är inte vi som skaffat den... den bara flyttade in till oss en vinter när det var ca 17 gr kallt ute. Sen dess har vi haft dess tillåtelse att mata den och att släppa ut respektive in den vid behov. Den går inte på låda... faktiskt första gången igår... det var då vi förstod att den var sjukare än vi först trott.

Ja .. jag frågar.. för hon har ett kulhagel i magen.. sa veterinären. Det är nån som skjutit på henne med luftgevär. Det är inte nyligt för såret är läkt och haglet inkapslat men likväl har nån skjutit på henne....

Det är liksom svårt att ta in. Att nån granne eller grannes barn övat prickskytte mot henne. Nån vi känner eller vet vem det är? Även om man inte gillar katter eller rent av är förbannad på dem, så får man väl inte skjuta på dem med luftgevär!

Katten är (var) väldigt social jamar högt och ljudligt och söker sig till människor. Stryker sig mot benen som katter gör och hoppar upp i knät och börjar spinna nästan direkt.

Men jag kommer ihåg att i somras var hon borta några dygn. När hon kom tillbaka var hon lättskrämd. Ryckte till för minsta ljud och försvann som en avlöning vid minsta anad fara. Så något måste hänt henne då.

Man får konstatera att det finns folk till allt, och alla är inte funtade på samma vis. Det finns tydligen dem som tror att man har rätt att skjuta på lösgående katter!

Ha dé
/charles

2 kommentarer:

Anonym sa...

Trots att jag lagt till din nya adress i min "Bloggar jag läser"-lista har jag missat att läsa på ett par dagar. Det var inget kul att höra att Skrållan är dålig, hoppas det går över med antibiotikan och skonkosten. Tur i oturen iallafall att hon inte ätit något dumt. Du såg väl röntgenbilden med katten som svalt en nål, som jag la upp för några veckor sen...
Det här med katter som blir skjutna på med hagelbössa är tyvärr inte allt för ovanligt. Det ser vi emellanåt när man röntgar dem på jobbet. Det är så tråkigt att katten har ett så litet värde i vissa människors ögon och ses mer eller mindre ett skadedjur. :(

Önskar dig och familjen och Skrållan ett Gott Nytt År!

//Maria

Anonym sa...

Hur har det gått med Skrållan?