måndag 19 januari 2009

Ordgåtor

Tidigare rubrik på detta inlägg var "Demenstestet". Så om Du söker svar på Demenssjukdom så har Du kommit fel. Detta är bara en typ av ordgåtor som inget har att göra med sjukdomsbilden Demens. Jag ber om ursäkt för rubriken, men den var sådan på engelska och jag förstod inte att den kunde locka läsare med oro för Demens i familjen.

/charles

Nu har min produktive kusin i Canada levererat ytterligare ett antal gåtor av de självklara men ändå lite kluriga slaget .. få se hur det funkar i översättning?

Fråga 1
Vad stoppar man in i en brödrost?
SVAR: Om Du svarade ”Rostat bröd” har Du gått händelserna i förväg. Bröd är rätt svar!

Fråga 2
Läs dessa rader 5 ggr;
Mjölk, Juice, Saft, kaffe, Te, Wiskey, Öl och Vin !
Svara sen på frågan...Vad dricker kon?
SVAR:
Kon dricker vatten. Däremot ger kon en mängd mjölkprodukter!

Fråga 3
Ett fullastat trafikflygplan störtar i ingenmansland mellan Ryssland och Finland. Då uppstår en etisk fråga. Var begraver men de överlevande. I Ryssland, Finland eller i ingenmansland?
SVAR:
Man begraver självfallet inga överlevande!

Fråga 4
Huvudet på skaft!
Du kör en buss från A – G. I ditt uppdrag ingår att hålla reda på hur många Du transporterat och... om det händer nåt.. hur många som finns på bussen.
Vid resans start, A stiger det på 17 personer. Vid B kliver 6 av och 9 kliver på. Vid C går 2 av och 4 kliver på. Vid D går 3 av. Vid E kliver 4 på och vid F kliver 6 av och 6 kliver på. Väl framme vid G....
Vad heter chauffören?
SVAR:
Du har väl inte glömt att det var Du som körde?

Är Du nyfiken på svaren så är de skrivna i Webdings. Starta ett ordbehandlingsprogram. Klipp ut svaren och klistra in dem samt ändra texten till en typstil i Din smak. Fast... det skall väl inte behövas?
Ha dé gott
/charles

1 kommentar:

Anonym sa...

Finland stavas med två N inte Finnnnnnnland (FINLAND)