lördag 14 mars 2009

Lördag, gråmulen + 2,5C

Så var fredag den 13 ett minne blott. Enda (upptäckta) skadan var beskedet från verkstaden att hustruns bil hade en fjäder i bak som brustit och måste bytas. Om den kan relateras till datumet eller pga slitage, kan inte vetenskapligt vederläggas. Tills vidare antar vi att det är slitaget som är orsaken.

Så till lördagen. Är det våren som är på gång tro? I morgon, söndag, så lovar SMHI sol och vackert väder. Då blir det en tur till Tysslingen för att kolla in ansamlingen av svanar. De om några brukar ju vara ett vårtecken. Man har även siktat kungsörn och lite annat där förr om åren, så det kan bli ett spännande besök.

Det har blivit några år nu att vi tittat på svanar vid Tysslingen och tranor vid Hornborgasjön med ett par veckors mellanrum under våren. Vi får se hur det blir i år. Jag kommer att åka en vända till Malmö precis vid månadsslutet, så besöket til Hornborgasjön kan bli inhiberat. Det är ju inget kul att besöka sjön efter att alla tranor lämnat området.

I kväll kommer vännen A på besök. Det stora är att vi brukar ta ett parti Alfa-Pet och det är bara ord i Svenska Akademiens ordlista som accepteras. Priset är "Äran" att ha vunnit. Avslutningen är tänkt att gå i Eurovisionens tecken. Må bästa låt vinna!

Ha dé gott
/charles

Inga kommentarer: