torsdag 19 mars 2009

Torsdag 19 mars och solen skiner..

Temperaturen var -6C men stigande så efter morgonfikat packade jag väskan och for ut i naturen. Det blåste lite så öronen började svida, annars var det fint.

Kråkvattnet!

Det är svårt att hitta bra motiv en solig vårvinterdag. Inget öppet vatten, långa skuggor i snön och ser man nåt intressant så är motljus ytterligare en påverkande faktor. Skulle behöva en bättre blixt för att ljusa upp närmiljön eller en stab med personer hållande ljusreflektorer som följer med ut när man fotograferar. Det skulle ge bättre bilder.

Övergiven eka!

Jag åkte Lv 305 till Tived och passerade kråkvattnet. Stannade och tog några bilder över sjön och en gisten eka i vattenbrynet. Antar att ekan, om den kunnat tala, haft både en och annan fiskehistoria att berätta. Fast nu är det nog färdigfiskat.

Sannerud - Tived. Södra infarten.

När vi flyttade hit för 30 år sedan, var Sannerud en by vi kunnat tänka oss att bosätta oss i. Vi hade väl fallenhet för den under 70-talet berömda gröna vågen och gillade den lantliga miljön. Tyvärr var då de för oss intressanta husen inte till salu och idag har åldern tagit ut sin rätt. Jag skulle inte vilja starta ett större renoveringsprojekt även om jag nu har all tid i världen för att genomföra det.

Jag åkte igenom byn och den charm vi föll för för 30 år sen, var inte längre synlig. Skräpigt och en vy av både förfallna och omålade hus var dagens intryck. Fast när trädgårdarna står i blom och träden lyser av gröna löv, förändras bilden till det bättre.

Ha dé gott

/charles

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sannerud..! Det är ju där man kan köpa världens bästa rökta fläsk när det är Sanneruds marken! Gott men sotigt sulle man kunna säga.
För att inte tala om de goa kolbollarna...
Tittade in för att tacka för kommenteren och önska dig en bra fortsättning på helgen! Ser ut att kunna bli riktigt vårlikt och framför allt "rätt" vind för en gångs skull. Det vill säga den kommer inte utifrån sjön.
Min "måstelista" kan se skrämmande ut *L* men jag tar inte så allvarligt på den. När helgen kommer läggs den definitivt åt sidan.
Ha det gott Charles!
SA

Anonym sa...

Visst är världen vackrare när det grönskar och blommar! Vintern är mest en transportsträcka. Några vackra dagara med rimfrost och gnistrande vit snö får det gärna vara men det som är mittemellan med slask och brungrå sörja, det är verkligen inget att längta efter... Snart börjar knopparna spricka!!