söndag 5 april 2009

Hemma igen - uppklarnande väder.

Ja det blev en resa till Hornborgasjön. Lika mäktigt som vanligt fast kagomt med besökare. Man behövde inte trängas. Aktuell status över besökande arter visas på skylten nedan!
Det var inte så stor inflygningsaktivitet heller. Här visas några tranor under inflygning.

På marken pågick stora trandansen. Hannar med vingarna utfällda för att imponera på sina blivande moatjeer eller andra hannar. Inte utan att man önskade sig objektiv a´la paparazzi för att i detalj kunna dokumentera varenda fjäder. Men alla önskningar går inte i uppfyllelse, så är det bara.


Man blir lite förundrad i sin betraktelse. Vem tittar på vem? Människor som trängs kring ett staket eller fåglar som i raka rader håller koll på vad som rör sig bakom staketet. Vid uppställda bord satt människor och inmundigade medhavd matsäck medan mindre rädda småfåglar hoppade omkring i närheten i hopp om att få en smakbit.



När vi ätit oss mätta bestämdes att dels besöka Varnhems klosterkyrka och dels det kända M´et i Ronald McDonalds vägrestaurant för att få nåt i magen.

Varnhem väckte en massa minnen. För 45 år sedan, iförd gröna kläder, guidad av Västgöta Bengtsson, var jag på samma plats och fick lyssna på vår svenska medeltidshistoria på västgötamål. En tacksam tanke skänktes till min dåvarande militära enhet som offrade både tid och pengar på att föra detta kulturarv vidare. Inget man generellt förknippar med "lumpen".

Ha dé gott
/charles

1 kommentar:

Charles sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.