söndag 19 april 2009

Städdag!

I området där vi bor har vi en samfällighet för garage och gemensamhetsytor. Vi sköter själva underhåll, snöskottning och renhållning på gemensamma ytor och garaget men även på kommunala ytor som omger samfälligheten.

Detta påbörjades som en gemensam aktivitet och avslutas med fika efter fullgjort värv. Deltagandet är i och för sig frivilligt, men varje fastighet deltar normalt med en eller flera arbetsvilliga. Från minsta "kotte" till pensionär. Detta har vi gjort sedan området bebyggdes och i år var det 30-års jubileum.

Förutom att det blir snyggt runt våra hus så skapar det gemenskap i området. I början hade vi även gårdsfester med grillning och diverse aktiviteter för barnen. Jag minns en brännbollsmatch, barn mot vuxna, där barnen vann överlägset. De hade ju som Astrid Lindgren skrev, "mer spring i benen", än vi vuxna. Barnen är nu utflugna och husägarna har andra intressen, så festerna har upphört. Då blir dessa städdagar vi gör gemensamt, basen för grannsämjan. Alla deltar efter förmåga.

Solen sken och det var riktigt varmt på uteplatsen. Söner och sonhustru kom på besök med lilla barnbarnet. Det blev däckbyte, shopping och lunch och en fin stund på uteplatsen. Bilder på det evenmanget hittar Du på hustruns sida via länken här bredvid.

Det är bara att instämma med revygänget "Galenskaparna och After shave", De ska va gött o leva annars kan de kvitta!"

Ha dé gott
/charles

Inga kommentarer: