söndag 3 maj 2009

Det som skiljer en man från ett barn...

... är priset på leksakerna, lär någon berömd person ha sagt. Ja kvinnlig sådan förstås.

Nu satt de där i sina solstolar, ömsom passade barn och ömsom beskådade sina män och deras flygande maskiner (leksaker). Bara tanken på vad dessa "leksaker" kostar är hissnande. Du får utan vidare en präktig familjebil för samma kostnad. Rentav en ny!

Men visst är det spännande att se dessa flygande dyrbarheter och den skicklighet med vilken deras på marken stående piloter manövererar dem. I luften låter och rör de sig som riktiga reaplan och det är egentligen bara när de har nära kontakt med omgivningen man ser att de inte är riktiga (stora) flygplan.

Fältet var fullt av flygplan och i luften var de också flera samtidigt, något jag inte sett förut. Ibland såg det ut som om de var (för) nära varandra men ingen av förarna såg nervös ut så de var helt i sin ordning. Det blev rena flyguppvisningen och i ett fall så la motorn av med ett illavarslande ljud. Det gick dock bra och kärran landades i änden av fältet. Sen blev det en lång promenad för ägaren att hämta den. Han stannade flera gånger på återvägen för att vila sig så det blev uppenbart att dessa flygande maskiner även väger en hel del.

Varje år så är det storsamling på Verna fältet i Laxå. Det finns en kalender för modellflyg och träffar över hela landet. Information finns att på på följande sajt. http://www.svensktmodellflyg.se/kalendern.asp Jag lovar att det är väl värt ett besök.

Ha dé gott
Charles


Inga kommentarer: