fredag 22 maj 2009

Vättern runt II

Strålande sol mötte oss redan vid Askersund och följde oss runt Vättern. Vi tog det lugnt och stannade ofta för foto, fika, glass eller bara att gå runt i omgivningarna så klockan hann bli runt 19.00 innan vi var hemma igen. Tydligt var att de turistfällor som finns runt Vättern samlas på den östra sidan. Det var mer mörka skogar och långa transportsträckor på västra sidan, även en del pärlor där Hjo glänser mest. Bilden är (tre sammansatta) från Motala där vi gick runt i hamnen och besökte motormuseét. Sen blev det Vadstena och turistvägen till Gränna och vidare mot Huskvarna och Jönköping och sen vidare väg 192 mot Hjo. Naturligtvis med diverse stop efter vägen.
En helskön dag i solens tecken.
Ha dé gott
/charles

2 kommentarer:

Maria Gustafsson sa...

Hej igen!
Nu har jag tittat på dina bilder, och de var jättefina allihop. Jag ska nog ta och fråga en kompis om vi inte ska ta en tur runt Vänern. Har gjort den resan en gång, men då fanns inte intresset att fotografera, så det är nog dags att göra om den trippen tror jag.
Trevlig helg!
Kram Maria

SA sa...

Hejsan Charles!
Kommer just från Picasa där jag kollat dina foton. Många fina bilder fick du under er resa runt sjön. Visst finns där fantastiska platser att se och besöka. Håller med dig om det är öppnare och mer sevärt på östra sidan. Bara att färdas på turistvägen mot Gränna är en upplevelse!
Vilken tur att ni valde just torsdagen för er utflykt. I dag fredag var det annorlunda väder!
Ha det fortsatt bra i helgen! /SA