torsdag 21 maj 2009

Vättern runt..

Idag blir det av..
Resan runt vättern hustrun önskat.

Nu skall det kollas på blommande äppel- och päronträd samt vackra vyer över vättern. Det blir lite av en nosstalgitripp till minne av resan vi gjorde runt Vättern när barnen var små. Då stannade vi vid varje badplats med husvagnen och med två övernattningar tog det när tre dygn. Nu räknar vi med att klara av det på samma dag med stopp för fotografering, kaffe och lunch och utan husvagn.

En bra karta med utmärkta sevärdheter är nästan ett måste, annars är det lätt gjort att man inte ser skogen för alla träden och missar alla russinen i kakan. Resandet är ju medlet, inte målet. Kommunernas turistbroschyrer är en tillgång i dessa sammanhang och bildar smörgåsbordet för den som söker upplevelser. Där är varenda liten sten av betydelse omnämnd i sitt sammanhang oftast med vägbeskrivning och allt, och informationen är tillgänglig via internet.

Ha dé gott
/charles

1 kommentar:

Maria Gustafsson sa...

Hej Charles!
Turistbroschyrer det har jag beställt ett antal inför en tur jag ska göra till Dals Ed den 6 juni. Vill absolut inte missa nåt under dagen jag jag är där. Ska ta och kika på dina bilder nu. Blir spännande att se vad du fångat med kameran.
Kram Maria