fredag 15 maj 2009

Hemmablind..

Igår var det avslutning på vår FN-cirkel om Tibet, miljö och milleniemål. En trevlig avslutning med en information om ABF´s verksamhet i Bolivia. Efteråt så åkte vi turistvägen efter sjön Unden med denna utsikt. Underbart! Vad vackert det är här , sa våra medresenärer. De kommer ursprungligen från Kurdistan i norra Irak.


Visst är det vackert! Det är så lätt att bli hemmablind och som ordspråket säger, "Man ser inte skogen för alla träden"!

Jag känner mig lite ansvarig för att vägsträckan finns kvar, för när jag var fritidschef och hade ansvar för turismen fick jag den räddad genom att föreslå den inrättad som turistväg. Annars hade den lagts i träda och lämnats att växa igen. Fast vi kunde konstatera att den behöver visst underhåll om den skall få finnas kvar. Båthuset som skymtar fanns inte då, så det är nytt.

Men det är en föreställning om att gräset alltid är grönare på andra sidan staketet som råder. Åker man inte utomlands så har man ingenting sett. Tänk så fel det är tänkt! Upplevelsen ligger runt hörnet. Det behövs varken flyg eller bil för att komma dit. Alla dem som kommer hit för att se vad vi har, kan väl inte ha fel?

Ha dé gott
/charles

Inga kommentarer: