lördag 16 maj 2009

Nu har det hänt igen..

När jag bloggade om "Uppdrag granskning" och "Debatt" så tog jag upp ett asylärende som var ca ett år gammalt. En kvinna som måste åka hem till sitt land för att där söka om asyl och tvingas lämna barn och man hemma i sverige. Ingen tvekan om att hon skulle få uppehållstillstånd även om handläggningstiden skulle kunna ta upp emot två år. ????

Bara fundera över att en mor som ammar skall vara från sitt barn som inte fyllt 1 år under en tid av 2 år!

Nu har det hänt igen. I Örebro går en kvinna och väntar på avvisning för att söka inresetillstånd från hemlandet. Hennes nyfödda baby och man är svenska medborgare, men inte hon. Även i detta fall vill migrationsverket slippa verkställa utvisningsbeslutet. Polisen som skall verksälla avvisningen, är övertygad om att det skall gå att även utvisa barnet (???), och tror inte att avvisningen skall bli ett problem. Det sista då troligen som svar på varför de vill skilja mor och barn från varandra.

Myndigheter och myndighetspersoner är tillsatta för att upprätthålla lagen och egentligen kan de inte klandras för att de gör det. Man kan tala om brist på empati och om brott mot både barnkonvention och mänskliga rättigheter men de är tillsatta för att se till att lagen efterlevs. Skulle de göra något annat så får vi ett rättslöst samhälle!

Så det är Lagen och den "Lagstiftande församlingen" som bär ansvaret för att människor kommer i kläm. För det är uppenbart att ingen person tar ansvar för att det blir fel i systemet!

Riksdagen är lagstiftande församling och lagrådet är regeringens förlängda arm i frågor om lagtolkning. De skall bedöma lagförslagen innan de kommer till riksdagen för beslut. Både regering och riksdag har ett ansvar för att lagar och förordningar följer den allmänna rättsuppfattningen, och jag vågar påstå att fall som här beskrivits, inte följer den allmänna rättsuppfattningen.

Jag vågar påstå att om man röstade i riksdagen om att splittra en familj från varandra genom att utvisa modern, så skulle det förslaget inte få många med sig. Ändå rullar det bara på.... vi kan ju inte ägna oss åt ministerstyre??

Det är bara skitsnack!

Det är inte ministerstyre att reagera när nåt man beslutat om inte fungera som det är tänkt. Det är feghet och undfallenhet att vara passiv! Ännu värre om man anar att det är fel och beställer en utredning för att utröna om det är så och under tiden inte gör något för att förhindra justitiemord tills man fått klarhet i saken. Men det är populistiskt!

Jag påstår inte att Rosengård med flera bostadsområden är problemfria. Jag påstår inte heller att den kulturpåverkan invandringen för med sig är enbart av godo, men vi kan ju inte ta det som en förevändning för att kasta ut barnet med badvattnet!

Nån "jävla ordning" får det vara även i en riksdag för att citera en känd politiker.

/charles

Inga kommentarer: