söndag 10 maj 2009

Visst är det fantastiskt?

Apoteken skall säljas ut och livsmedelsbutikerna skall börja sälja receptfri medicin. Nu utlovas en bättre service, bättre priser och en mer kundinriktad verksamhet.

Jag noterar att det var ett antal protester i slutet på förra året från oppositionen om just utförsäljning av Apoteken, vilket i vart fall här i länet förnekades å det bestämdaste av företrädare för regeringspartierna! Nu är det dock en realitet!

Vad kommer härnäst?
Ordspråket "Från Ax till limpa" torde peka i rätt riktning.

Så... Hur länge dröjer det innan svensk sjukvård står på försäljningslistorna? Universitetssjukhus och större lassarett torde säkert vara intressanta objekt för kapitalet. Argumentet är att vi kommer att få billigare sjukvård, kortare köer och en bättre kvalité. Det var ju vad man sa när man avreglerade elen, och där vet vi ju hur det blev (fast vi vet ju inte hur det blivit om vi inte avreglerat förstås). Den pågående "Amerikaniseringen" handlar om att "marknaden" är bättre på att sköta serviceutbudet än staten. Staten skall hålla sina fingrar utanför "syltburken"!

Fast det handlar väl om vems syltburk vi pratar om. I en demokrati påstås staten vara av "folket" och jag tror det blir svårt att argumentera för att marknaden skulle vara för folket! Så, i vems intresse agerar marknaden?

Ha dé gott
/charles

1 kommentar:

Maria sa...

Till bättre service är jag mycket skeptisk. Det känns mer som att det kommer bli som på bensinmackarna, där det i första hand säljs korv och för den som vet vad den ska ha så går det bra att få handla lite motorolja oxå, men nån hjälp går inte att få för om mototolja eller tändstift vet Kalle 18 år inget. Mer än att det nog finns på hyllan där borta till vänster...